Hoppa till innehåll

På flykt till Färöarna

25 mars, 2017

stora-skrimsli-smidar-c2a9aslaugj… Nåja, en mycket bokstavlig flykt … Kommande fredag flyger jag till Färöarna för tre dagars arbete och nöje i Tórshavn tillsammans med mina nordiska medförfattare Áslaug Jónsdóttir och Rakel Helmsdal. Färöarna är ju Rakels hemvist, och nu ska Áslaugs utställning ”Monstren bjuder in” ha vernissage i Nordens Hus mitt i Tórshavn. Vårt färöiska förlag BFL har två gästlägenheter som de låter oss bo i under vistelsen.

Áslaug for iväg redan igår tillsammans med sin kollega, utställningssnickaren Høgni från Reykjavik. Tillsammans ska de under veckan som kommer installera valda delar av   utställningen på två plan i Nordens Hus inför öppningen nästa lördag. Det ska bli mycket intressant att se hur de lyckas anpassa den till  lokalens speciella form och lilla area.

Efter vernissagen ska vi tre monsterförfattare ha en workshop hela nästa söndag  då vi går igenom manus och skisser till årets nya monsterbok, Monster i knipa. (Den kommer på Island i höst men det är  ännu osäkert om den kan ges ut i Sverige så snart, annars blir det nästa vår. Vi får se. Vi ska också nagelfara ytterligare två nya manuskript i storyboard för att se om vi kan vässa dem på ett eller annat sätt.

Under utställningsperioden i Tórshavn kommer Rakels marionetteater Karavella Marionett-Teatur att sätta upp en ny pjäs, den andra hittills, med våra två monster i huvudrollen.

Alla tre Oslo 1

Det blir en kort vistelse för min del. Redan på måndag den 3 april går flyget tillbaka. Förhoppningsvis har jag då med mig tre så gott som färdiga manus och viktiga erfarenheter av utställningen som kommer till nytta när jag ska förhandla med möjliga svenska arrangörer om att ta emot den under hösten eller nästa vår.

From → Presentationer

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Monsterworkshop på zoom | Kalle Güettler, författare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: