Skip to content

Monsterprogram i Stockholm och Göteborg

12 augusti, 2015

themonsterteamweb

Foto och montage: © Áslaug Jónsdóttir

Den 22 september kommer både Áslaug och Rakel till Stockholm och på kvällen har vi ett program, där vi berättar om hur vi arbetar  fram monsterböckerna tillsammans. Vi har med åren utvecklat en unik arbetsform med hållbara rutiner trots det fysiska avståndet mellan oss. Plats: Sveriges Författarförbund, Drottninggatan 88 B i Stockholm. Tid: 18.00.

Detta evenemang arrangeras av Föreningen Natur och Samhälle i Norden  och Föreningen Nordens Stockholmsavdelning Samfundet Sverige-Island  och Samfundet Sverige-Färöarna. Alla intresserade är välkomna, inträdet är gratis. Så här presenteras kvällen: Nordiska monsterböcker för barn och vuxna – Áslaug Jónsdóttir, Rakel Helmsdal och Kalle Güettler berättar i ord och bild om sitt gemensamma skapande av bilderböcker över nordiska gränser och hav. Ett kreativt och produktivt samarbete som har pågått i 14 år med åtta gemensamma böcker, utgivna på 13-14 språk

Två dagar senare, torsdagen den 24 september kl 10.30-10.50 står vi på Ung Scen på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg och blir intervjuade om vårt samarbete av Sigurður Ólafsson från Nordens Hus i Reykjavik. Senare samma dag, klockan 15.00-15.45, deltar Áslaug i ett stort seminarium med titeln ”Stor litteratur för de små på Island” med Katti Hoflin som moderator. (Programkod To 1500.10)

För övrigt skriver Áslaug att hon jobbar för fullt med den stora interaktiva monsterutställningen som ska ha premiär på Islands ”Rum för barn” Gerðuberg senare i höst och senare ska vandra vidare till andra nordiska huvudstäder, förhoppningsvis även till Stockholm och Rum för Barn.

skrimslamodel1

skrimslamodel3

From → Presentationer

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: