Hoppa till innehåll

Lilla monster och Stora Monster i Aalborg (nix akvavit, japp aktiva barn)

1 februari, 2020

monster-fangfortaellingen-3-e1579608895852.jpg

Foto från Áslaugs blogg

Áslaug rapporterar på sin blogg att den interaktiva mini-monsterutställningen i Danmark nu har haft sin femte vernissage, denna gång på Aalborg bibliotek där den kommer att kunna beskådas och belekas till den 1 maj. Sedan återstår två bibliotek i Danmark som har tingat på utställningen som inte lämnar landet förrän om ett år. Utställningen som från början i sin stora version hette Monstren bjuder hem, har i Danmark fått namnet Store Monster Lille Monster. Den är en av tio utställningar baserade på kända och uppskattade barnböcker i ett läsprojekt på folkbiblioteken med namnet Fang Fortellingen.

I Danmark ges monsterböckerna ut av Torgard Forlag. De har fått fin kritik i press och biblioteksomdömen. Här i Sverige gläds jag åt att biblioteken tycks betrakta monsterseriens nu nio, snart tio, böcker som ”klassiker” i och med att det i fjol såldes omkring 500 exemplar av de äldre titlarna. Det är ju unikt att samtliga titlar i en lång bokserie finns till försäljning ännu 16 år efter att den första gavs ut, och det är glädjande att barnbibliotekarier, lärare, förskollärare (och för den delen föräldrar och mor- och farföräldrar) har uppmärksammat detta och passar på att byta ut exemplar som slitits ut.

Tack, Författares Bokmaskin / Ordgruppen som säljer och distribuerar de äldre titlarna!

Áslaug tipsar den som vill veta mer om bokserien och vårt samarbete för att skapa monsterböcker att klickapå ett par länkar i hennes blogg:  ”Read more about the Nordic monster series here; and about the authors and the collaboration of the authors here.”

From → Presentationer

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: