Hoppa till innehåll

Glödheta Åmål i litterär yra

1 augusti, 2018

3 monster på väg till Åmål low

Tre monster på Mobacken före avfärden till Åmål

Den 25 juli hämtade jag först Áslaug vid bussen i Hallstavik, sedan Rakel på Arlanda, direkt från Färöarna via Köpenhamn. På kvällen körde vi en första (mycket trött) repetition inför vårt författarframträdande på Barnens Bokdagar i Dalsland

Nästa morgon äntrade vi bilen och körde 44 mil till Åmål där de duktiga arrangörerna av detta intressanta litteraturevenemang tog emot oss medverkande med en festlig kvällsbuffé efter incheckningen på Åmåls nyrenoverade Stadshotell. Bra att få bekanta sig med sina nya ”arbetskamrater” innan allt drog igång. Många spännande och trevliga författare och skådespelare var det! Somliga vänner sedan tidigare, andra nya bekantskaper. Det är så värdefullt att bygga nya relationer, både för deras egen skull och för författarskapets vidare utveckling. 

På fredagen hade vi vårt stora framträdande för den lilla publiken. Det var 32 grader varmt i barnens tält och de flesta småbarnsföräldrar hade nog åkt och badat med sina bilderboksbarn men vi hade i alla fall en liten entusiastisk lyssnarskara (mest vuxna) och vårt framförande av fyra av monsterböckerna gick faktiskt riktigt bra. Jag sjöng monstersånger och vi läste tillsammans i olika roller. 

Efter detta kunde vi koppla av och ägna oss åt litterära upplevelser både med vuxenförfattare och barnboksdito samt skådespelare. I den sistnämnda kategorin var Arabiska Teatern jättebra med Mustafas fina publikkontakt när han återberättade HC Andersen-sagor, bland annat Stor-Klas och Lill-Klas, på arabiska.   

Och Teater Twiga med sin Mamma Mu och Kråkan-föreställning äger!

Tack Victor, Niclas, Annelie och alla ni andra i Åmål som ordnat detta så fint för 18:e året i rad. Och tack till bokhandlaren i Åmål som sålde monsterböcker i sitt tält. Se vidare fotocollaget här:

Bibliotekets berättartält 2 low

From → Presentationer

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: