Hoppa till innehåll

Mona möter Kalle på torsdag

29 maj, 2018

På torsdag den 31 maj mellan kl 9 och 10 blir jag intervjuad i SR P4 Uppland. Det blir ett samtal varvat med musik och lite annat prat under en timme, effektiv intervjutid kanske en kvart, 20 minuter. Det är ett inslag som heter ”Mona möter” och som återkommer varje torsdag vid samma tid. En sorts stafett där reportern Mona Wahlund träffar upplänningar som har något intressant att berätta. Den som intervjuas skickar stafettpinnen vidare till en annan person som den själv har valt och vet är villig att bli intervjuad torsdagen därpå. 

Hur kommer sig nu detta? Jo, det var min brorson Lars Güettler, student i Uppsala, som passade pinnen vidare till sin onkel Kalle i Häverö. Intervjun med Lars kan man lyssna på i koncentrerad form här.

Förutom att välja ut nästa intervjuperson ska den som möter Mona tänka ut en fråga som hen skickar vidare till den personen. Lars fråga till mig var ungefär så här:

Berätta om någonting i din ungdom som saknas för dagens unga människor. Och  någonting som ungdomar har idag som du skulle ha velat haft när du var ung.

Hmmm … det där är något att bita i! Det finns väldigt mycket att ta upp. Jag var ung i en social och politisk brytningstid då traditioner, språkbruk och attityder som länge varit huggna i moralsten plötsligt ifrågasattes och tappade greppet. Vi får se vad jag väljer. Två dagar före programmet har jag inte bestämt mig. 

Torsdag kl 9-10 i P4 Radio Uppland, sänds intervjun direkt hemfrån Mobacken. Den som missar att lyssna kan enkelt göra det på play i efterhand. Jag lägger ut en länk.

From → Presentationer

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: