Hoppa till innehåll

Almapriset till Jaqueline Woodson

29 maj, 2018

Alma diplom 18 low

Igår delades Almapriset ut i Stockholms Konserthus till den amerikanska författaren Jaqueline Woodson Sveriges barn- och ungdomsboksförfattare var som vanligt inbjudna och jag tackar aldrig nej om jag har möjlighet att komma. Det är ett fantastiskt fint program med fokus på pristagarens hela författarskap. En stark artist sjunger, igår Janice med sitt band, och denna gång fick vi också njuta av långrepsakrobatik utförd av tre unga tjejer.

Talen till pristagaren tog fasta på hennes luftiga och pregnanta språk samtidigt som berättelserna berör läsaren djupt. De handlar rakt på sak om vanliga ungdomar och barn med vanliga problem och drömmar i ett ofta hårt samhälle. I sitt tacktal berörde hon människors attityder till varandra och språkets, ordvalens, djupa betydelse.

På väg ut efter kvällens fortsättning i Grünewaldsalen med kärt mingel med kollegor,  kultur- och förlagsfolk fick vi alla varsin påse innehållande N&K:s utgåva av Brun flicka drömmer temanumret av Sveriges enda barnlitteraturtidskrift Opsis Kalopsis om pristagarens författarskap och en faktafolder från almajuryn.

En minnesvärd kväll.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

From → Presentationer

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: