Hoppa till innehåll

Statsministern och boken

21 december, 2016

sl-och-kalle-m-boken-low

Idag kom Stefan Löfven på besök till Hallsta Pappersbruk och Pappers avdelning 68. Det hela måste arrangeras med mycket kort varsel och tyvärr måste avdelningens ordförande Aleksandar Srndovic flyga iväg på semester så sent som igår. Han hade inte en chans att boka om resan. Avdelningen representerades i stället av vice ordföranden Roger Berglund och några styrelseledamöter.

Själv blev jag ombedd att vara med under hela besöket, fotografera och skriva om det till avdelningens medlemstidning Pappersmagasinet, samt skicka en blänkare till Norrtelje Tidning vilken inte fick varslas i förväg p.g.a. en överenskommelse som Stefan Löfvens pressavdelning hade gjort med en annan journalist som följde med från Stockholm. Vi får se, kanske tar Norrtelje Tidning i stället in vårt egenproducerade lilla reportage. Händelsen har definitivt ett nyhetsvärde i kommunen.

Statsministern (och vi andra i följet) visades först runt på fabriken av platschefen och Holmen Papers vd. Sedan knallade ”vi fackliga” över till Pappers expedition för ett intensivt samtal i en timme med representanter från flera andra fack förutom Pappers, bland andra Kommunal och Byggnads.  En Metallare från Gimo hade suttit och väntat på oss men måste sticka hem till familjen strax innan vi försenade kom upp till mötet.

roger-ger-jubil-bockerna-low

Många aktuella fackliga frågor berördes och jag skrev så tangentbordet hoppade. Avslutningsvis fick Stefan Löfven i gåva kassetten med hela Pappers avdelning 68:s hundraåriga historia där min bok ingår. Dagen till ära hade besökarens exemplar fått en personlig dedikation från författaren …

dedikation-lofven-low

From → Presentationer

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: