Hoppa till innehåll

Slangbellan sväller

21 mars, 2016

Ask, Berndts väg 4 feb 16 low

Ämnet till Slangbellan för bästa barn- och ungdomsdebut (2015), nummer 18 i ordningen sedan Författarförbundets andra debutantpris debuterade 1998, är av ask från Kåtorpsskogen, Häverö, Roslagen.  Bellan är nu färdigbearbetad och den vinnande titeln, pristagarens namn m.m. inbrända i träet. Just nu ligger den och sväller i rå linolja för att en torkspricka som uppstod i skaftet ska dra ihop sig lite inför slutslipningen med fint sandpapper. Det blir därmed den första prisbellan med doft av linolja, motståndskraftig mot väder och vind och som alla tidigare debutantvapen fullt fältmässig från första dagen.

Jag har med intresse och spänning läst årets tre nominerade böcker. Tre redan mogna författarskap tävlar om utmärkelsen och vem av Sara Lövestam, Elisabeth Östnäs eller Alex Hariri som än får skjuta provskottet över publiken med Den gyllene kvicken så är hen väl värd årets pris!

Läs mer om juryns motiveringar för nomineringarna och de tre författarna här. Juryn består av styrelsen i Sektionen för Barn- och Ungdomslitteratur (BULT) inom Sveriges Författarförbund.

Jag kanske ska betona att alla slangbellor som kommer ur min hand är verkliga skarpskyttevapen med läderlapp fäst vid dubbla, hela ventilgummin som har en oerhörd snärt. Vem årets förbrytare mot knivlagen blir (javisst: slangbellor av den här kalibern sorterar under knivförbudet) avslöjas på tisdagen den 5 april i Författarnas Hus, Drottninggatan 88 B, Stockholm. Alla är välkomna!

From → Presentationer

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: