Skip to content

Eftertankens följetong – boken om Biskops-Arnös nordiska författarseminarier

6 juli, 2015

Eftertanken Omslag

Ingmar Lemhagens skrift om Biskops-Arnös nordiska författarseminarier sedan 1960 med vidhäftade antologi är nu utkommen. För alla nordiskt litterärt intresserade, och för alla yrkesverksamma författare med känsla för nordiskt samarbete, är detta intressant läsning.

Ingmar Lemhagen berättar om glädjen och svårigheterna i författarmötena över språk- och kulturgränser i Norden men också om hur Nordiska rådets kulturbyråkratiska policypirhuetter har lagt en död hand över utvecklingen på senare år. Skriftens styrka är dels den råa, till största delen obearbetade antologin som upptar huvuddelen av inlagan, dels – och kanske framför allt – hans sakliga historik. Jag hoppas innerligt att den kommer att läsas av alla kulturpolitiker som är aktiva på den nordiska spelplanen, för där behöver verkligen  EFTERTANKEN slå rot.

Jag är glad att jag har kunnat vara behjälplig med bakgrundsinformation om de barn- och ungdomslitterära seminarierna som jag medverkade i och arrangerade tillsammans med Birgitta Östlund och på slutet även Inger Norberg under många år. I Antologidelen finns för övrigt också en översiktlig  beskrivning av min, Áslaugs och Rakels arbetsmetod från ax till limpa med monsterböckerna.

Eftertanken_0006     Eftertanken_0007

From → Presentationer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: