Skip to content

Lättlästdagarna och jag

29 september, 2013

Lättlästdagarna 2013: Jag ska medverka i ett seminarium med workshop som Centrum för lättläst bjuder in till den 8 november. Det ska bli intressant och lärorikt – för mig! Här är programmet:

3. Tillgänglig skola och bibliotek

Skolan och biblioteken möter delvis samma utmaningar, att skapa förutsättningar för människor att vara aktiva medborgare. Men hur kan vi arbeta för att skapa läslust och samhällsengagemang  bland de som står utanför? Vilka olika tillgängliga media och resurser kan vi använda  och hur ska vi använda dem på bästa sätt? Vilka är målgrupperna och hur ser deras behov ut?  Och hur kan bibliotek och skola samarbeta,  vilken roll kan skolbiblioteket spela? 

Camilla Batal, marknads- och kommunikationschef vid Centrum för lättläst, leder dig genom förmiddagen. Målet är att ta fram en plan för hur vi ska arbeta  för att nå dem som kanske behöver mest hjälp men efterfrågar den minst.

Dessutom får du lyssna till Kalle Güettler som pratar om skolbibliotekets roll, nu och i framtiden för att nå elever som inte läser. Kalle Güettler, författare och skolbiblioteksentusiast. Han har lång erfarenhet av läsning och läsproblematik. Han är medlem i Nationella skolbiblioteksgruppen och i Expertgruppen för utbildning och lärande.

Praktisk information:

Seminarium 8 november

Tid: Klockan 09:00 – 13:00
Plats: Konferens Kobran, Telefonplan i Stockholm.

From → Presentationer

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: