Skip to content

26 maj, 2013

Den senaste månaden har två nya böcker givits ut:

Monsterbråk (tills. med Áslaug Jónsdóttir och Rakel Helmsdal, Kabusa Böcker), den sjunde boken i serien med det ständigt pågående relationsdramat mellan lilla monster och Stora Monster. Hittills bara positiva omdömen. Barnen kastade sig över den i skolbiblioteket.

http://bokunge.se/journal/2013/5/20/din-nasa-ar-en-moglig-korv.html

Hämnd (Tills. med Vikto Engholm, illustratör). Det är en grafisk roman där bilder och text hjälps åt att  berätta och gestalta storyn. Helillustrerade uppslag, 138 sidor. Så här skrev Bibliotekstjänst om boken

Citat ur recension i BTJ-häftet om Hämnd i maj 2013 

”Den erfarne barn- och ungdomsförfattaren Kalle Güettler har tillsammans med illustratören Viktor Engholm skapat den grafiska och berörande boken Hämnd. Boken handlar om Elias som är 18 år och bor i en förort. Han är född i Sverige, men hans berättelse börjar i ett krig där hans pappa blir dödad och hans mamma får hemska minnen.”

”När många år har gått dyker en av de män som var med och våldtog henne upp och hon bryter ihop. Hur ska Elias göra, är hämd rätt väg att gå? Varje sida består av en teckning där en kort lättläst text finns inflikad. Nästan varje bild inger en sorgsen och en hård ton och är målad i en dov färgskala.”

”Boken är av hög kvalitet. Det som verkligen fångar mig är bildernas samarbete med huvudpersonens berättelse och att boken handlar om viktiga saker som ger både förståelse och väcker frågor som angår hela samhället. Målgruppen är främst de som har lässvårigheter, men boken kan också läsas av andra. – Anna-Karin Närkling”

From → Presentationer

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: